Ons Verhaal

Roosvicee door de jaren heen

1904: Onze oprichter

Dirk Hendrik Recter begint een drogisterij in Veenendaal. In de jaren twintig gaan zijn zoons Gert en Herman ook werken in het bedrijf. Zij gaan op de fiets bij de klanten langs.

 

1932: Eigen fabriek

De zonen Gert en Herman Recter richten in Veenendaal de Recter Fabrieken NV op. Naast de bestaande producten brengen zij ook hoestsiroop op de markt.

 

1956: De eerste fles

In de jaren '50 zijn fruit en groente schaars. Recter speelt slim in op dit tekort en brengt in 1956 een lekkere en gezonde vruchtensiroop op de markt op basis van rozenbottel en vitamine C. De naam Roosvicee is een samentrekking van deze twee ingrediënten: het merk is geboren. Nog steeds koestert Roosvicee de rozenbottel in al haar producten

 

1960: Rozenbotteltuinen

Door het grote succes begint Roosvicee met de aanleg van eigen rozenbotteltuinen.
Tot 1980 wordt de rozenbottel met de hand geplukt.

 

1962: Rages en Reclame

In de jaren ’60 is er een sleutelhanger rage in Nederland. Roosvicee speelt hier slim op in. In totaal worden er 3.5 miljoen flessen van een miniatuurkopie voorzien. Ook staan de eerste advertenties in bladen voor ouders.

 

1968: FruitKracht

De varianten en Laxo, Stop en Ferro worden geïntroduceerd als ‘vriendelijke probleemoplossers’. Twee jaar later wordt ook Rozenbotteljam en Roosvicee Dieet toegevoegd om het assortiment uit te breiden

 

1980: Mag ik pompen?

Roosvicee maakt in 1980 de succesvolle commercial 'Mama mag ik pompen?’. Door het grote succes en de verwijzing naar de vele generaties waaraan Roosvicee wordt doorgeven, wordt de commercial in 2010 in een gemoderniseerde vorm opnieuw uitgebracht.

 

1997: Multivit

Roosvicee introduceert Roosvicee Multivit. Een siroop met tien vitaminen. Omdat de Multivit zo’n succes is komt Roosvicee in 1998 met de kant en klare Multivit variant. Dit is de eerste vitamine fruitdrink in Nederland.

 

2003: logo

Merkwaarden zijn voor Roosvicee erg belangrijk. Vertrouwen, geschiedenis en gezondheid staan hoog in het vaandel. Om dit te benadrukken introduceert Roosvicee haar nieuwe logo; eigentijds, maar toch vertrouwd!

 

2004: Spongebob fruit-drink

Roosvicee komt met fruitdrinks speciaal voor kinderen. Later worden ook Shrek en Phineas & Ferb geïntroduceerd. Roosvicee Fruitig Drankje bevatten 30% minder suiker dan andere fruitdrinks voor kinderen zonder kunstmatige zoetstoffen.

 

2006: Doordrinkbaar

Veel mensen vinden het lastig om aan hun 1.5 liter vocht per dag te komen. Roosvicee introduceert een nieuw concept: 50% fruit en 50% water. Een nieuwe categorie van doordrinkbare fruitdrinks is geboren.

 

2010: 'Komt wel goed schatje'

Deze commercial voor Multivit is erg populair op vele sociale media. Inmiddels is het een quote die niet meer weg te denken is uit Nederland.

 

 

2018: 50/50

Roosvicee brengt 50/50 in een nieuw jasje op de markt. Deze range bevat maar liefst 50% minder suikers en calorieën dan andere fruitdrinks zonder kunstmatige zoetstoffen.