De Rozenbottel: ons superfruit

Al sinds 1956 is Roosvicee zich ervan bewust dat rozenbottels een belangrijke rol kunnen spelen in de dagelijkse vitamine C-inname. Rozenbottels zijn namelijk écht goed voor je! De rozenbottel barst van onmisbare bouwstoffen voor je lichaam.

Rozenbottels zitten namelijk boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Zo zit er bijvoorbeeld 8 keer zoveel vitamine C in rozenbottel als in kiwi! 

Al in de oudheid werd de grote heilzame kracht van de rozenbottel ontdekt. De Romeinen gebruikten rozenbottels tegen hondsdolheid en zeemannen namen vroeger gedroogde rozenbottels mee op reis tegen scheurbuik. De zeventiende-eeuwse kruidenkundige Culpeper (1616-1654) gebruikte rozenbottels om nierstenen te breken en darmkrampen te verlichten. Over het algemeen werden rozenbottels ook veel als remedie tegen verkoudheid gebruikt. Toen in de Tweede Wereldoorlog het tekort aan vitamine C nijpend werd, gaf de Voedingsraad opdracht op zoek te gaan naar een nieuwe bron van vitamine C. Sindsdien is de rozenbottel onderdeel van ons eet- en drink patroon. De oprichter van Roosvicee, Hendrik Recter, speelde hier in 1956 slim op in en ontwikkelde een vruchtensiroop op basis van de rozenbottel. Roosvicee is geboren!