Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over onze producten. Mocht je vraag er niet tussen staan dan kun je altijd contact met ons opnemen.

 

Algemeen

Q Hoe moet Roosvicee bewaard worden en hoe lang is het houdbaar?

A Flessen: Ongeopend kunnen de flessen het beste op een donkere koele plek bewaard worden. De houdbaarheid staat aangegeven op de zijkant van de dop. Als de fles eenmaal is geopend, adviseren wij de fles in de koelkast te bewaren. De siroop is dan nog enkele maanden houdbaar.

Pakken: Ongeopend is het product houdbaar als aangegeven op de verpakking. Na openen is deze, gekoeld, enkele dagen houdbaar.

Q Is het drinken van Roosvicee slecht voor de tanden van een kind?

A Iedere keer dat een kind iets eet of drinkt, krijgt het gebit een zuuraanval. Er wordt daarom aangeraden om een kind maximaal 7 keer per dag te laten eten en/of drinken, zodat het gebit tussen de zuuraanvallen kan herstellen. Het is beter om te drinken tijdens het eten, dan om een beker drinken te verdelen over de hele ochtend of middag. Het drinken van Roosvicee tijdens de maaltijd kan geen kwaad, maar het wordt afgeraden om je kind een beker Roosvicee te geven waar hij/zij de hele dag kleine slokjes uit neemt. Dit geldt ook voor frisdranken, vruchtensappen, melk, etc.

Q Hoeveel en wat moet ik per dag drinken?

A Het wordt aangeraden om 1.5 tot 2 liter vocht per dag te drinken. Het wordt niet aangeraden om de hele dag door frisdrank, vruchtendranken, etc. te drinken. Je tanden krijgen namelijk iedere keer een zuuraanval, waardoor er cariës kan ontstaan.

Q Ik ben op zoek naar een bepaald product in jullie assortiment.

A Bij Roosvicee-producten op deze site vind je alle informatie over de producten die wij verkopen. Voor specifieke vragen kun je contact opnemen met de Roosvicee Consumentenservice.

Q Waarom wordt er vitamine C aan jullie producten toegevoegd, dit zit toch van nature in fruit?

A Tijdens het productieproces van de drank gaan er vitaminen verloren. Hierdoor schommelt het vitamine C-gehalte per productie. We voegen vitamine C toe om de verliezen tijdens het productieproces te herstellen en zodat elk product minstens 15% van de ADH/100 ml bevat.

Q Wat is het doseringsadvies van Roosvicee Laxo?

A De siroop kan naar eigen smaak worden aangelengd met water. Een standaarddosering hierbij is 1 deel siroop op 4 delen water.


Informatie over het gebruik van Roosvicee Ferro

Q Waarom moet de arts geraadpleegd worden voor het drinken van Roosvicee Ferro?

A Een tekort aan ijzer (oftewel bloedarmoede) zal zich uiten in een gevoel van snel moe zijn, futloosheid en een bleek uiterlijk. Of er daadwerkelijk sprake is van een tekort aan ijzer in het lichaam, kan alleen door een arts, verloskundige of diëtist worden vastgesteld. De arts kan dan ook vaststellen hoe groot het tekort aan ijzer is, zodat een beter advies gegeven kan worden.

Q Zijn er bijwerkingen bekend van Roosvicee Ferro?

A Door het ijzergehalte in de siroop kan de ontlasting donkerbruin kleuren. Daarnaast kan het ijzergehalte stoppend werken.
Het ijzergehalte in de siroop kan tevens een tijdelijke aanslag op de tanden veroorzaken. Zodra er wordt gestopt met het drinken van Roosvicee Ferro zal deze aanslag weer verdwijnen.

Q Wat is het doseringsadvies van Roosvicee Ferro?

A Voor het gebruik eerst de arts of diëtist raadplegen. Een advies  kan in overleg met de arts, verloskundige of diëtist vastgesteld worden.
In het algemeen geldt: 1 eetlepel dekt de normale dagelijkse behoefte aan ijzer bij volwassenen.
Voor volwassenen geldt een maximale dosering van 3 eetlepels per dag, voor kinderen maximaal 1 theelepel per 5 kilogram lichaamsgewicht, tenzij de arts anders adviseert.


Vragen over onze producten m.b.t. zwangerschap en borstvoeding

Q Mag ik Roosvicee Multivit drinken als ik zwanger ben?

A Ja, je kunt Roosvicee Multivit zonder problemen drinken. Roosvicee Multivit bevat tien vitaminen die altijd goed voor je zijn. Tijdens de zwangerschap  stijgt de behoefte aan vitaminen, daarom wordt het aangeraden  om gezond en gevarieerd te eten en drinken.

Q Kan ik teveel aan Vitamine A binnen krijgen als ik veel Roosvicee Multivit drink?

A Nee, de vitamine A in Roosvicee Multivit wordt toegevoegd in de vorm van ß-caroteen. Deze ß-caroteen wordt omgezet in vitamine A, wanneer je lichaam deze vitamine nodig heeft. Zodoende zal er nooit een teveel aan deze vitamine in je lichaam ontstaan.


Q Mag ik Roosvicee Laxo gebruiken tijdens de zwangerschap of tijdens de borstvoedingsperiode?

A Ja. De pruimen die in deze siroop worden verwerkt kunnen door iedereen worden geconsumeerd. Dus ook tijdens de tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding.